1 Φεβ 2009

ΚΥΒΟΙ ΖΑΧΑΡΗΣ


Κύβοι ζάχαρης
Γάλατα πετρωμένα
Ζωή σε σκόνη
COPYRIGHT © ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ


6 σχόλια:

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ είπε...

“το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν”
για τους γεννήτορες του χαϊκού…

κι εσείς με αυτό το τρίστιχο,
εκφράζετε την αξία του να είναι κανείς σύντομος και “περιεκτικός”

Churchwarden είπε...

Είναι, πράγματι, αυτή η πρόθεσή μου μέσα στις μικρές φόρμες, κύριε Μεσσήνη. Ειδικώς εδώ, προσπαθώ να πυκνώσω εκφραστικά μια κόπωση και μιαν απελπισία. Σας ευχαριστώ θερμά.

Μαρία Νικολάου είπε...

Σε πικρά χείλη
λιώνω κύβους ζάχαρης
Άχαρη ζωή..

Ignis είπε...

Εγώ έχω πάντως να πω ότι οι Ιάπωνες θα μας καταχεριάσουν με αυτήν την μόδα των χάϊκου που έχει πέσει (μια και εμπνέονται σταθερά από την φύση κι αδυνατούν να σκεφτούν πώς ζώντας μέσα στο τσιμέντο όπως εμείς μπορούμε να έχουμε αυτό το ..σπορ) αλλά δεν βαριέσαι, είναι ωραίο ως άθλημα και ιδίως όταν κατορθώνει να βγάζει νοήματα παραπανίσια...(να η σκέψη του Έλληνα που ξέρει να προσδίδει ακόμα και στο πιο απλό)
Όπως εδώ η "ζωή σε σκόνη" (πολύ πολύ καλό...) που μου θυμίζει εκείνο το Dust in the wind
(ευτυχώς που δεν έχει αυτό το βιντεάκι κι έχει Evanescence που μου αρέσουν τα μάλα και δεν θα ψυχοπλακωθώ με ζωές που θέλουν ξεσκόνισμα)

Ξανα-καλημέρα Σας
Ι.

Churchwarden είπε...

Ignis, να μην ψυχοπλακωθείς...είσαι σαφώς καλύτερη με πρωινό κεφίδι παρά σε άλαλο state...

Οφείλω να πω, πάντως, ότι οι Ιάπωνες είναι οι τελευταίοι που θα φοβόμουν, αν έπρεπε να νιώθω φόβο γράφοντας χάι κου. Διότι η εγχώρια προσήλωση στα της φύσης είναι πολύ πιο άγρια από την Ιαπωνική...

Ignis είπε...

Δεν θα διαφωνήσω και το εννόησα αυτό!
Οι Ιάπωνες έχουν όμως σε σωστές βάσεις την αξιοπρέπεια. Και δεν μιλώ για τα για τα πάλαι ποτέ τελετουργικά τους seppucu, αλλά κάποια άλλα πράγματα στον τρόπο που συμπεριφέρονται, ευγενέστερα από εμάς που εκφυλιζόμαστε.
Αυστηρός λαός, αυστηρός ο καθένας με τον εαυτό του. Και ίσως αυτό είναι η ορθότερη βάση. Για να δικαιούται κανείς κι από τον άλλον την ίδια συνέπεια.


ΥΓ.
ΟΚ.
Απο τούδε το κεφίδι θα την βγάλει στο σανίδι (παιγνιώδης διάθεσις παντός καιρού, τόπου και ώρας!!!)