7 Μαρ 2008

Σ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ

ARS GRATIAE ARTIS


Η έμπνευση αναδύεται γνήσια ως τηλεπισκόπηση σταυρανθέος. Έκαστο πέταλο οφείλει να ματώνει σε αποστολή διατεταγμένη πολυφασματικού ορίζοντα. Συνειδητοποιώντας το κοινότοπο της διεκδίκησης του όλου, εγκλείεσαι σε δωμάτιο κατοχύρωσης κλιβάνου σωματικών υγρών, τη μαθηματική ολοκλήρωση του ελαχίστου χώρου ψυχανεμιζόμενος. Κατοχυρώνεις εσωτερικά το αυτονόητο δικαίωμα του ανεπανάληπτου αρωματοποιού- αρκεί γι’ αυτό το σώμα- και συμπορεύεσαι με τη λέξη στην ιδιωτική επικονίαση. Η απεικόνιση προκύπτει ως αναπαράσταση ψηφίου προσωπικής φωτογραφικής οικοσκευής. Η αποκάλυψη πάντοτε δείχνει το Βορρά και βορά γι’ αυτό γίνεται των Πολύχαιτων οσμών του εμπορίου. Ουδέποτε, όμως, επιμένεις στην ηθολογία τους, καθότι ο δείκτης του νότου Νοτιά θα φέρει ως Δαναός εκθαλάσσωσης- κι αποχαιρέτα τη τη λέξη. Η αποκάλυψη γρατζουνά ποικιλοτρόπως τους λείους μυς της έμπνευσης. Ξημερώματα νομίζεις πως κατήργησες τα πλεοπόδια ως μέθοδο διαχωρισμού του φύλου των ισοπόδων εφευρίσκοντας τον ετεροφυλετικό μεταεκδυτικό χρωματισμό. Άλλοτε ταυτίζεις τις γραμμώσεις χειλέων γυναικός με τις μοιροφέρουσες γραμμώσεις της παλάμης σου ως επιταγές μεταφυσικής. Πότε πότε αιωρείσαι στην τροπόσφαιρα του τσίρκου, καπνίζοντας ένα το τσιγάρο ως προνόμιο των ριψοκίνδυνων που πολλά καπνίζουν και εννοούν. Οι αχρείοι. Φθάνεις τότε στο τέταρτο πέταλο του σταυρού που μη μου άπτου διπλώνει προστατευτικά το πρόσωπό σου στου γνώριμου ύδατος την εμφάνιση. Γεννάς ηλεκτρισμό σ’ όλων των ατμόπλοιων τις διασταυρώσεις. Το κύμα υδρολύεις σ’ όλης της άμμου την έκταση. Ο αντίχειρας στο ζυγωματικό, τα δάχτυλα ελεύθερα έννοιας, μεταξύ δείκτη και μέσου καπνός. Εσώκλειστος της μοναξιάς σου, εμφανίζεσαι άτρωτος: Αυτός είσαι. Με τη φαντασία απαραιτήτως κόσμημα σε δέρμα χαμαιλέοντος.

2 σχόλια:

Fuji είπε...

"Η αποκάλυψη πάντοτε δείχνει το Βορρά και βορά γι’ αυτό γίνεται των Πολύχαιτων οσμών του εμπορίου. Ουδέποτε, όμως, επιμένεις στην ηθολογία τους, καθότι ο δείκτης του νότου Νοτιά θα φέρει ως Δαναός εκθαλάσσωσης- κι αποχαιρέτα τη τη λέξη. Η αποκάλυψη γρατζουνά ποικιλοτρόπως τους λείους μυς της
έμπνευσης"

Ισχυρή διαπίστωση

"Ο αντίχειρας στο ζυγωματικό, τα δάχτυλα ελεύθερα έννοιας, μεταξύ δείκτη και μέσου καπνός. Εσώκλειστος της μοναξιάς σου, εμφανίζεσαι άτρωτος: Αυτός είσαι. Με τη φαντασία απαραιτήτως κόσμημα σε δέρμα χαμαιλέοντος".

Ισχυρή εικόνα.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ.

Churchwarden είπε...

Mόνο σε μας αρέσει το εν λόγω. Σε ευχαριστώ.