21 Φεβ 2008

ΦΩΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ

Ο Φώτης Πολυμέρης υπήρξε η σπουδαιότερη φωνή της Ωραίας Αθήνας, μακράν όλων των "ανταγωνιστικών": Τώνης Μαρούδας, Νίκος Γούναρης, Πάνος Σάμης...Οι λάτρες της καλής μουσικής που τον αγνοούν, ενδεχομένως να συμφωνήσουν μαζί μου ακούγοντας το Βαλς της Μοναξιάς, την Κιθάρα του Πατέρα, το Γέλα, Αγάπα και Τραγούδα (το έχει ερμηνεύσει και ο Γιώργος Νταλάρας στο album Latin) και τα τόσα άλλα ωραία του. Από το αυτοβιογραφικό βιβλίο του (τιτλοδοτείται: Των Αναμνήσεων η Λιτανεία), αντιγράφω (σελ. 123):

Το πρώτο βράδυ στην Όαση ήταν η επιτυχία τόσο μεγάλη, που με φώναξε η Μπέλα Σμάρω στο καμαρίνι της. Ήταν τυλιγμένη με μια χοντρή πετσέτα, ψηλή και γυμνασμένη, μελαχρινή κι όμορφη γυναίκα. Μου λέει, "Έλα μέσα, μουτσάτσο". Με αρπάζει και μου σκάει ένα φιλί στο στόμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΩΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΗΤΕΥΤΡΙΑΣ.

4 σχόλια:

Fuji είπε...

Ενδιαφέρουσα η σελ.123! Τυχαίο; Μάλλον, όχι. Μην έχοντας αφήσει σελίδα αδιάβαστη νομιμοποιούμαι να πω ότι η αυτοβιογραφία του Φώτη είναι από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία του είδους.Στρωτή και έντονα βιωματική γραφή σε ελκύει από την πρώτη στιγμή. Καλό το παιχνίδι!

Churchwarden είπε...

Θα μεταβιβάσω στον Φώτη τα πολύ καλά σου λόγια. Δεν ξέρω, βέβαια, αν θα ευχαριστηθεί, γιατί είναι τρελός Κεφαλλονίτης.

γητεύτρια είπε...

Πολύ ενδιαφέρον!!! Και όντως έπεσες σε πολύ καλό απόσπασμα στη σελίδα 123. :)
Μ' έβαλες σε πειρασμό να ψάξω να ακούσω Πολυμέρη για να συγκρίνω με τους άλλους.
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!
Καλό βράδυ!

Churchwarden είπε...

@Γητεύτρια:

Αξίζει τον κόπο ο Φώτης. Έχει πει ένα σωρό τραγούδια που τα είπαν κι άλλοι, η σύγκριση, όμως, στο επίπεδο της ερμηνείας, είναι στα δικά μου αυτιά υπέρ του.

Την καληνύχτα μου.